EShITISh KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRIShDA CBLT - Umarxo‘jayeva, X.S. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqola CBLTning tinglab tushunish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samarali rolini tahlil qiladi. Tinglash, gapirish va yozish ko‘nikmalariga oid vazifalarni autentik mazmun bilan uyg‘unlashtirish hamda skafolding strategiyalarini qo‘llash orqali tushunishni chuqurlashtirish, nutqiy kompetensiyani shakllantirish mumkinligi ko‘rsatildi. Materiallarni tanlashdagi murakkabliklarga qaramay, CBLT tilni rivojlantirish va akademik hamda kasbiy kommunikatsiyaga tayyorgarlik ko‘rishda samarali va pedagogik jihatdan asoslangan yondashuvni taqdim etadi.