QORAQALPOQ XALQ PEDAGOGIKASI ASOSIDA YOShLARGA VATANPARVARLIK TA’LIM-TARBIYASINI BERIShDA YANGIChA YONDAShUVLAR - Orazimbetov, E.K. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada qoraqalpoq xalq pedagogikasining yoshlarni kelajak hayotga tayyorlashdagi alohida ahamiyati pedagogik tahlil qilingan. Unda qizlarning hayo va ibo, o‘g‘il bolalarning mardlik va qat’iyatlilik fazilatlari an’anaviy ta’lim-tarbiya jarayonida o‘z ifodasini topganligi yoritilgan. Shuningdek, tadqiqotda hozirgi globallashuv sharoitida yoshlarda vatanparvarlik tuyg‘usini tarbiyalashda qoraqalpoq xalq pedagogikasining pedagogik imkoniyatlari asoslab berilgan.