PÁTIYA (ALǴÍS) ILIMIY MAShQALA SÍPATÍNDA HÁM ONÍŃ GENEZISI - Abdimuratov, L.A. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq xalqining urf-odat bilan bog‘liq qo‘shiqlarida uchraydigan fotihaning paydo bo‘lish manbalari va undagi olqish, qarg‘ish, tilaklarning turlari va qoraqalpoq xalq dostonlarida qo‘llanilish xususiyatlari bo‘yicha fikr yuritilgan.