TÚRKIY TIL BILIMINDE FEYILDIŃ DÁREJE KATEGORIYASÍNÍŃ ÚYRENILIWI - Qudaybergenov, M.S.; Reymova, G.J. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada turkiy va qoraqalpoq tilshunosligida fe’l nisbat kategoriyasi haqida jahon tilshunoslarining fikrlari tahlil qilingan. Fe’lning nisbat kategoriyasini chuqur oʻrganish ilmiy izlanishlarning oʻrganish obyekti sifatida koʻrib chiqilayotgan eng dolzarb masalalardan biri boʻlganligi taʼkidlandi.