TASAVVUF TARIQATLARINING QORAQALPOQ XALQI KONTEKSTIDA TA’LIMOTI VA AMALIYOTI - Atamuratova, M.J. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Yassaviya, Kubroviya va Naqshbandiya tariqatlarining Qoraqalpoq xalqining ma’naviy hayotiga ko‘rsatgan ta’siri ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda tasavvuf ta’limoti faqat diniy-mistik hodisa sifatida emas, balki qadriyatlar tizimini shakllantiruvchi, axloqiy me’yorlarni legitimlashtiruvchi hamda jamiyatda ijtimoiy barqarorlikni ta’minlovchi sotsiomadaniy institut sifatida talqin etiladi.