JER ÚSTI OMÍRTQALÍ HAYWANLARÍNÍŃ LANDShAFTLÍQ BÓLISTIRILIWI HÁM HAYWANLARDÍ ÚYRENIWDIŃ JAŃA WAZÍYPALARÍ - Joldasbaeva, E.K. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasining tabiiy-geografik o‘rni, landshaft tuzilishi va hayvonot dunyosining hududiy tarqalishi, hayvonot dunyosining turlari, soni va tarqalishiga ta’sir etuvchi omillar, yuzaga kelgan ekologik muammolar, muhitning degradatsiyasi va ularning mintaqa faunasiga ko‘rsatgan ta’siri, biologik xilma-xillikni saqlash, ekologik barqarorlikni ta’minlash va ilmiy tadqiqotlarni rivojlantirish masalalari haqida bayon etilgan.