“DEVONU LUG‘OTIT-TURK” ASARIDAGI TURKIY XALQLAR FOLKLORI VA UNING ADABIYOT O‘QITISH METODIKASIDAGI O‘RNI - Yusupov, A.A.; Avezbayeva, J.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada “Devonu lug‘otit turk” asarining turkiy xalqlarning tarixini o‘rganish jihatidan kata ahamiyatga egaligi va bu asarda turkiy xalqlar folkloriga oid namunalarning keltirilishi haqida namunalar bilan izohlangan. “Devonu lug‘otit turk” asaridan olingan maqollardan namunalar izohlari bilan keltirilgan.