ҚУШ ПАТИ МЕТАФОРАСИ (Қорақалпоқ халқ эртаклари мисолида) - Кунназарова, Ш.М. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Мақолада халқ эртаклари тилида берилган қуш пати метафораси билан боғлиқ мисоллар таҳлил қилинди. Унда пат метафораси қорақалпоқ халқи миллий қадриятлари, удумлари билан боғлиқ ҳолда тадқиқ этилиб, унинг илдизлари ҳақида ҳам гап боради.