VAZN FUNKSIYA BILAN BERILGAN INTEGRAL GEOMETRIYA MASALASINI MODELLAShTIRISh - Djaykov, G.M.; Mamutova, G.Sh. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada integral tenglamalar asosida funksiyani tiklash masalasi ko‘rib chiqilgan. Masalada berilgan ma’lumotlardan foydalanib, funksiyani qayta tiklash uchun Fur’e o‘zgarishlari va ularning teskari ko‘rinishlari qo‘llaniladi. Olingan yechimning analitik hisoblanishi qiyinligi ta’kidlangan, chunki yadro tarkibidagi polyuslar va ossillyasiyalovchi funksiyalar natijada integralning yopiq ko‘rinishda ifodalanishiga to‘sqinlik qiladi. Shuningdek ma’lumotlardagi shovqinga sezgirligi masalani faqat sonli usullar yordamida yechish zarurligini ko‘rsatadi.