OQÍWShÍLARDÍŃ FIZIKADAN TAYANÍSh KOMPETENCIYALARÍN QÁLIPLESTIRIW USÍLLARÍ - Matjanov, N.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada umumta’lim maktablari o‘quvchilarida fizika fanidan asosiy kompetensiyalarni shakllantirish masalalari muhokama qilinadi. Unda mazkur kompetensiyalarning davlat ta’lim standartlarida tasdiqlangan mazmuni haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, ushbu kompetensiyalarni rivojlantirish uchun ijodiy fizika materiallarining mazmuni haqida fikr-mulohazalar beradi.