BO‘LAJAK O‘QITUVChILARNING PEDAGOGIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISh BO‘YIChA ILMIY TADQIQOTLAR TAHLILI - Kurbanbayeva, O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning pedagogik kompetentligini rivojlantirish masalasi bo‘yicha zamonaviy ilmiy tadqiqotlar tahlili keltirilgan. Pedagogik kompetentlik tushunchasi, uning komponentlari va shakllanish bosqichlari ko‘rib chiqilgan. Zamonaviy ta’lim paradigmasi doirasida kompetentlikka yo‘naltirilgan yondashuvning dolzarbligi asoslangan. Jahon miqyosida va O‘zbekistonda o‘tkazilgan tadqiqotlarning qiyosiy tahlili o‘tkazilgan. Tadqiqot natijasida o‘qituvchilar tayyorlash tizimida pedagogik kompetentlikni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.