JAŃA TEXNOLOGIYALAR TIYKARÍNDA MOTOR ALALIYALÍ BALALARDÍŃ KOMMUNIKATIV KÓNLIKPELERIN QÁLIPLESTIRIW - Ajimova, Z.G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar asosida motor alaliyasi bo‘lgan bolalarda kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. AAC texnologiyalari, AR/VR platformalari va sun’iy intellektdan foydalanish imkoniyatlari aniqlanib, ularning logopedik tuzatish va rivojlantirish jarayonidagi samaradorligi bayon etiladi. Amaliy misollar va tajribalarga tayangan holda, texnologiyalarni joriy etishdagi shartlar, pedagoglarni tayyorlash va oila bilan ishlashning ahamiyatini ko‘rsatadi.