S.JUMAǴULOV PROZASÍNDA YUMORLÍQ OBRAZDÍŃ BIRINShI BETTE JARATÍLÍWÍ - Kudiyarova, R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Biz bu maqolamizda S.Jumagulovning proza janridagi asarlarida yumoristik obrazlarning birinchi shaxsda yoritilish masalasiga alohida to‘xtalib oʻtmoqchimiz. Bunda asosan qahramonning monolog va dialoglari juda ahamiyat kasb etadi. Yozuvchi yumoristik obraz yaratishda o‘zgacha usuldan foydalangan holda qahramon obrazini yaratishda avtorning birinchi shaxsdan foydalanish usulini qo‘llanganining guvohi bo‘ldik. Biz bul maqolamizda bu masalaga alohida to‘xtalib o‘tdik va yozuvchining obraz yaratish mahorati haqida so‘z yuritdik.