ATAMA – SÍRTQÍ KOMPOZICIYANÍŃ BIR BÓLEGI SÍPATÍNDA (Qaraqalpaq povestleri mısalında) - Bekbergenova, Z.U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Nasriy asarlarning tashqi kompozitsiyasida boblar, qismlar, sarlavha, epigraf, prolog, epilog v.h muhim oʻrin egallaydi. Maqolada ushbu tashqi kompozitsion vositalarning biri hisoblangan sarlavhaning badiiy asar arxitektonikasini tashkil qiluvchilik roli hozirgi qoraqalpoq povestlari misolida koʻrib chiqilib, tegishli xulosalar chiqarilgan.