XIX ÁSIR ShAYÍRLARÍ ShÍǴARMALARÍNDA QOLLANÍLǴAN AYÍRÍM ETNOTOPONIMLER HAQQÍNDA - Abishov, G.M.; Amaniyazova, S.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq mumtoz shoirlari asarlari tilida qo‘llanilgan etnotoponimlar o‘rganilgan. Etnotoponimlar urug‘, qabila, xalq, millat nomlari asosida shakllangan geografik obyektlarning nomlarini bildirib, ularning nomlanish sabablari aniqlangan. Shu etnotoponimlarning hozir ham qo‘llaniladigan yoki qo‘llanilmaydigan turlari XIX asr shoirlari asarlari misolida tahlil qilingan.