ARQA-BATÍS ÓZBEKSTAN AYMAǴÍNDAǴÍ HAYWANLAR ShISTOSOMOZÍ EPIZOOTOLOGIYASÍNÍŃ ÓZGEShELIKLERI - Ubbiniyazova, J.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada uy sutemizuvchilarning parazitologik tadqiqotlari va ularning Schistosoma turkestanicum Sbrjabin trematodasi bilan zararlanishi, 1913-yil O‘zbekistonning shimoli-g‘arbiy mintaqasi sharoitida o‘tkazilgan tadqiqotlar natijalari keltirilgan. Tekshirilayotgan hayvonlar orasida yuqtirish darajasi quyidagicha: qoramollarda 88,0%, qo‘ylarda 54,2%, echkilarda 28,8%. INFEKTSION darajasi o’nlab hayvonlardan bir necha minggacha keng tarqalgan.