TALABALARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRIShDA FIZIKA VA TABIIY FANLAR INTEGRATSIYASIDAN FOYDALANISh METODIKASI - Begmatova, D.A.; Yakubova, B.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada talabalarning kasbiy kompetentligini shakllantirish jarayonida fizika fanini biologiya, kimyo va geografiya kabi tabiiy fanlar bilan integratsiyalashgan holda o‘qitishning metodik asoslari yoritiladi. Integratsiyalashgan yondashuvning afzalliklari, o‘qitishda tizimli tahlil olib borish, amaliyotga yo‘naltirilgan topshiriqlarni qo‘llash hamda interaktiv metodlardan foydalanish orqali fanlararo bog‘liqlikni ta’minlashning samaradorligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, integratsion model asosida talabalarda tanqidiy fikrlash, muammoni hal qilish va kasbiy vaziyatlarda ilmiy bilimlardan samarali foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari yoritiladi.