JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA HARAKATLI O‘YINLARDAN FOYDALANISh USULLARI - Alimov, J.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada o‘quvchilarning jismoniy barkamolligi, salomatligining yaxshilanishi, chiniqishiga, tana a’zolari va umumiy ish qobiliyatining o‘sishiga yordam berish. O‘quvchilarda har xil sharoitlarda erkin harakat qila olish imkonini beradigan bilimlar va kerakli harakat malakalarini hosil qilish. O‘quvchilarda hayotiy faoliyatda yordam beradigan aqliy va irodaviy sifatlarni tarkib toptirish. O‘quvchilarni turli o‘yinlar va jismoniy mashqlarga qiziqtirish, rejimga rioya qilishga odatlantirish. O‘quvchilarda harakatli o‘yinlarni mustaqil holda tashkil etish va o‘tkazish uchun zarur bilim va malakalar hosil qilish va sportini rivojlantirish uchun amaliy tavsiyalar va strategiya taklif qiladi.