BILIMLENDIRIWDI GLOBALLASTÍRÍWDA PEDAGOG IMIDJIN TRANSFORMACIYALAW - Bekimbetova, G.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ta’lim tizimida o‘qituvchi qiyofasi va uning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyot sharoitidagi o‘rni tahlil qilinadi. O‘qituvchining tashqi ko‘rinishi, kiyinish madaniyati, nutqi, mimikasi va pantomimasi o‘quvchilarga estetik va tarbiyaviy ta’sir ko‘rsatishga qaratilgan. Shuningdek, oʻqituvchining professional qiyofasini yaratish qoidalari, uning maqsadlari va talabalarga samarali ta’sir qilish usullari ochib berilgan.