PEDAGOGIKALÍQ ISKERLIKTE KOMMUNIKATIV KOMPETENCIYA - Abdiev, B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada kommunikatsiyaviy ilmiy tajriba tushunchasining ma’nosi, uning lugʻatdagi tariyfi, pedagogik ahamiyati, shu bilan birga, uni amalga oshirishga qaratilgan ta’lim tizimining imkoniyatlari va hozirgi holati koʻrib chiqiladi. Bundan tashqari, kommunikatsion dunyoqarash va fikrlash tarzi oʻzgartirilgan huquqiy tekisliklar, shu bilan birga, jamiyatdagi huquqiy normalarning holati ham koʻrinadi. Shu maqsadda, birinchi navbatda, kompetensiya darajasining mazmunini belgilash kerak.