QARAQALPAQ TILINDE KÓZ SOMATIZIMI - Umarova, Ú.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada asosiy baza sifatida qoraqalpoq folkloridagi "Ko‘z" somatizmi qo‘llanilgan maqol-matallar foydalaniladi. Bunda paremiologiyaga boy maqol-matallar, konsept, va ularning o‘ziga xosligi haqida so‘z yuritilgan.