AWDARMA TEORIYASÍNÍŃ RAWAJLANÍW BASQÍShLARÍ HÁM LINGVISTIKALÍQ ÁDIS - Erimbetova, Sh.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada tarjima nazariyasining tarixiy bosqichlari va uning rivojlanish faoliyatining nazariy asoslari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, tarjima nazariyasi faoliyatida keng qo‘llaniladigan lingvistik, madaniyatshunoslik va kommunikativ munosabatning vazifalari bayon etilgan. Lingvomadaniy xususiyatlar, madaniy interpretatsiya, madaniy qarash va ijodiy qobiliyatlar tarjimon faoliyatidagi bo‘lishi kerak bo‘lgan eng asosiy qobiliyatlar ekani ta’kidlangan.