TURKISTONDA YER-SUV ISLOHOTINING AMALGA OShIRILIShIDA DAVLAT ARBOBI TUROR RISQULOVNING O‘RNI - Qandov, B.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Turkistondagi agrar islohotlar jarayoni, xususan, 1921-1922 va 1923-1924-yillarda amalga oshirilgan islohotlar bosqichma-bosqich tahlil qilingan. Bu jarayonda T.Risqulovning tashabbuslari, hukumatdagi vazifalari va qabul qilgan qarorlari ilmiy manbalar asosida baholangan. Maqolada Turkistonda yer-suv islohotlarining amaliy ahamiyatini, ularning ijtimoiy adolatni tiklash va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rnini hamda bu jarayonda Turor Risqulovning yetakchi rolini ochib beradi.