AKMEOLOGIYALÍQ JANTASÍW TIYKARÍNDA DENE TÁRBIYASÍ OQÍTÍWShÍLARÍNÍŃ TÁLIM-TÁRBIYA PROCESIN JOYBARLASTÍRÍW - Utepbergenov, A.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada jismoniy tarbiya o‘qituvchilarini akmeologik yondashuv asosida ta’lim-tarbiya jarayonini loyihalash xususiyatlari tahlil qilinadi. Akmeologiya fanining asosiy tamoyillari va ularning jismoniy tarbiya o‘qituvchilari kasbiy kompetentligini shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar va individual yondashuvlar orqali ta’lim jarayonini samarali tashkil etish usullari tahlil etiladi.