OQÍWShÍLARDA KOMMUNIKATIVLIK PROCESTIŃ DIDAKTIKALÍQ ÓZGEShELIKLERI HÁM ONDA QOLLANÍLATUǴÍN DIALOG TEXNOLOGIYASÍNÍŃ QURAMÍ HÁM XARAKTERI - Utemuratov, B.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada o‘quvchilarda kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish bosqichlari, uning rivojlanishi, nutqni rivojlantirish, bilish imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladigan o‘quv birliklarini tanlash, kommunikativ xarakterdagi o‘quv jarayonini tashkil etish metod va usullarini yetarli darajada qo‘llashning samaradorligini ta’minlash haqida so‘z yuritilgan. Dialogga asoslangan kommunikativ texnologiyalarni qo‘llash jarayoni o‘z ichiga qamrab oladigan bir qator usul va metodlar haqida tushunchalar berilgan.