MEKTEPKE ShEKEMGI JASTAǴÍ BALALARDA LOGIKALÍQ PIKIRLEWDI RAWAJLANDÍRÍW BOYÍNShA ALDÍNǴÍ TÁJIRIYBELER (ShET EL MÁMLEKTLERI MÍSALÍNDA) - Isnaddinova, A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Finlyandiya, Yaponiya, Italiya, Singapur va Buyuk Britaniya kabi mamlakatlarning maktabgacha ta’lim tizimlarida qo‘llanilayotgan ilg‘or amaliyotlar tahlil qilinadi. Ushbu mamlakatlar o‘yin asosidagi ta’lim, tadqiqotga asoslangan loyihalar, mantiqiy o‘yinlar va kichik yoshdagi matematik bilimlar tizimi kabi turli yondashuvlardan foydalanib, bolalarda mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirmoqda. Tadqiqot natijasi bolaga yo‘naltirilgan ta’lim bilan pedagog boshqaruvi o‘rtasidagi mutanosiblik mantiqiy tafakkurni samarali rivojlantirishda muhim ekanligini ko‘rsatadi.