OBRAZ JARATÍWDA KÓRKEM DIALOGTÍŃ ÁHMIYETI (Sh.Seytovtıń «Shırashılar» romanındaǵı Esjan ǵarrı obrazı mısalında) - Orınbaev, T.; Xorezmova, A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada badiiy asardagi dialoglarning poetik vazifasiga e’tibor qaratilgan. Sh.Seytovning "Chiroqchilar" romanidagi Esjon chol obrazining yaratilishida dialoglarning ahamiyati o‘rganilgan. Romandagi dialoglarni o‘rganish orqali Esjon chol obrazining o‘ziga xos xususiyatlari ochib beriladi.