ADABIY MAKONNING KOMPOZITSION YAXLITLIGI - Allanazarova, F.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada badiiy xronotopning kompozitsion yaxlitligi, matnning qay tariqa yuzaga chiqishi, yozuvchi konsepsiyasining o‘ziga xosligi, mifologik talqin birikuvining zamonaviyligi idrok va tasavvur yig‘indisi singari ko‘plab komponentlar shartlanganlik hosilasi bilan izohlanadi.