MAXMUD QAShQARIYDIŃ «DEVONU LUǴATIT TÚRK» MIYNETINDEGI «JÚREK» KONCEPTINIŃ BERILIWI - Qayıpnazarova, U.U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola qoraqalpoq tilshunosligida Mahmud Qoshg‘ariyning “Devoni lug‘atit turk” asarining o‘rganilishi va undagi somatik frazeologizmlarning tadqiq etilishiga bagʻishlangan. Shuningdek, “Devoni lug‘ot it turk” asaridagi maqollar bilan she’rlardagi “yurak” konceptli somatik frazeologizmlar lingvokulturologik nuqtayi nazardan tahlil qilindi.