KOREYA RESPUBLIKASI VA KXDR O‘RTASIDAGI MUNOSABATLAR TARIXI (1953-2003-yillar) - Sahatov, F.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Koreya yarimorolining bo‘linishi va ikki Koreya o‘rtasidagi ziddiyatlarning yuzaga kelishi jarayoni tadqiq qilinadi. Shu bilan birga, har ikki Koreya amalda tinch hamkorlik holatiga yaqinlashgangi, ularning yanada integratsiyalashuvi tashqi ziddiyatlarning hal etilishi va Shimoliy-Sharqiy Osiyo mamlakatlari o‘rtasidagi chuqur integratsiyaga bog‘liqligi haqida fikr yuritiladi.