QO‘QON VOHASI LANDShAFTLARI EKOLOGIK HOLATINI BAHOLASh - Meliboyeva, F.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqolada iqlim oʻzgarishi va uning landshaft-ekologik oʻzgarishga ta`siri hamda tadqiq qilishda baholash uning usullari yoritib berilgan. Qoʻqon vohasida sugʻoriladigan maydonlarning u yoki bu darajadagi shoʻrlanish koʻlami tumanlar ichida tahlil qilingan. Iqlim o‘zgarishiga moslashish va uni bartaraf etish, ekologik holatni optimallashtirishda Qo‘qon vohasining o‘ziga xos chora-tadbirlar rejasi ishlab chiqilgan.