YENGIL BENZIN FRAKSIYASINI IZOMERIZATSIYALASh TEXNOLOGIYALARI TAHLILI VA VOLFRAM ASOSLI KATALIZATORLARNING SAMARADORLIGINI TADQIQ QILISh - Maxmudov, M.J.; Saloydinov, A.A.; Hasanov, A.M.; Svaykosov, S.O.; Abdraximov, A.I.; Turdimuratov, P.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada yengil benzin fraksiyasini izomerizatsiyalash texnologiyalar tahlili va volfram asosli katalizatorlarning samaradorligi tadqiq qilish natijalari keltirilgan bo‘lib, izomerizatsiya jarayonlarini samaradorligini oshirishda katalizatorlarning ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan. Ushbu maqoladagi keltirilgan tadqiqot natijalari va tahlillari mahalliy past oktanli benzin fraksiyalaridan yuqori oktanli tovar benzin komponentlari olishning yangi istiqbolli yo‘nalishlarini shakllanishida asos bo‘lib xizmat qiladi.