MAShINALI OʻQITISh ALGORITMLARINI REAL SOHALARDA QOʻLLASh VA USULLARINI TAHLIL QILISh - Seitnazarov, K.K.; Sultanbaeva, A.T.; Jalgasbaeva, Sh.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada mashinali oʻqitish algoritmlarining turli real sohalarda qoʻllanish usullari koʻrib chiqiladi. Algoritmlarning asosiy turlari – nazorat ostidagi oʻqitish, nazoratsiz oʻqitish va mustahkamlovchi oʻqitishning amaliy qoʻllanilishi tahlil qilinadi, algoritmlarning afzalliklari va cheklovlari, shuningdek, ushbu texnologiyaning kelajakdagi imkoniyatlariga ham toʻxtaladi. Tadqiqot natijalari, real misollar va statistik ma’lumotlar asosida mashinali oʻqitishning samaradorligi yoritiladi.