TEACHING IDIOMS WITH PROPER NAMES TO ESL STUDENTS - Koyshekenova, T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada atoqli otlar bilan berilgan idiomalarni ingliz tilini oʻrganuvchi talabalarga oʻqitish masalasi koʻrilib, ularning ma’nolari, kelib chiqish tarixi misollar yordamida ochib berilgan. Bunday idiomalar soʻzma-soʻz tarjima qilib boʻlmaydigan qiyin soʻz birikmalari boʻlganligi sababli ularning ma’nolari yoki ekvivalentlari maxsus namuna sifatida talabalarga taqdim etiladi.