“FIZIKANÍ OQÍTÍW METODIKASÍ” PÁNINEN ÁMELIY ShÍNÍǴÍWLARDÍ ÓTKERIW METODIKASÍ - Karlıbaeva, G.E. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada mamlakatimizda fizika o‘qitish metodikasi sifatini oshirish maqsadida “Ta’lim jarayoniga samarali zamonaviy interfaol o‘qitish texnologiyalari” kabi muhim pedagogik tamoyilni joriy etish haqida so‘z boradi. Bunda “Klaster”, “Insho”, “BYOD”, “Galereya” usullaridan samarali foydalanishga intilamiz. Bulardan foydalanib, ularda erkin fikrlash, ijodiy va intellektual fikrlash, o‘z fikrini aniq ifodalash, o‘zgalar fikrini himoya qilish, tanqidiy fikr bildirish kabi ko‘nikmalar hosil bo‘ladi.