THE IMPORTANCE OF ASSESSMENT IN THE LEARNING PROCESS - Tajieva, A.U.; Dawletmuratova, U.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada baholash tushunchasi va uning turli manbalardagi turli ta’riflari hamda ta’limdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Hozirgi vaqtda Oʻzbekistonda turli xil baholash usullari amaliyotda qoʻllanilmoqda. An’anaviy baholash bilan bir qatorda yangi baholash turlarini qoʻllash sababi oʻquvchilarning malakasini baholash va ularni yaxshilashdir. Xususan, baholashning yangi turlari formativ va summativ baholashdir. Formativ va summativ baholashning asosiy maqsadi oʻquvchilarning malakasini oshirish, dunyoqarashini kengaytirish, oʻz fikrlarini erkin baham koʻrish va muloqot qobiliyatlarini rivojlantirishdan iborat.