ХАЛҚАРО БАҲОЛАШНИ ФИЗИКА ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ ТАЙЁРЛАШ ТИЗИМИГА ИНТЕГРАЦИЯЛАШ - Исакова, М.И. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистонда келажакдаги физика ўқитувчиларини тайёрлаш тизимида халқаро бахолашларнинг ўрни тахлил қилинади. Тадқиқот бахолаш усулларининг тарихий ривожланиши тестлаш методологиясининг ўзига хос хусусиятлари ва халқаро стандартларни миллий шароитга мослаштириш жараёнларини ёритади. Махсус этибор рақамли технологияларни жорий етиш, замонавий психометрик усулларни қўллаш ва тест топшириқларининг маданий ўзаро мослаштирилишига қаратилган. Таьлим ислохатлари натижалари шуни кўрсатадики, халқаро тажрибани интегратсиялаш ўқитувчилар таёрлаш сифатини ошириш, аналитик кўникмаларни ривожлантириш ва ўқувчиларнинг билим даражасини назорат қилиш тизимини такомиллаштиришга хизмат қилади.