OʻQUVChILARNING MULOQOT MADANIYATINI AKSIOLOGIK YONDAShUVLAR ASOSIDA ShAKLLANTIRISh ILMIY-METODIK MUAMMO SIFATIDA - Ibodullayeva, I. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada dunyoda muloqot madaniyati, samarali muloqot oʻrnatish yoki muloqotga kirishish jamiyatning ajralmas me’zonlaridan biri boʻlib bormoqda. Dunyoning eng ilg‘or mamlakatlari ta’lim tizimlaridan, ta’lim sohasidagi innovatsion va integratsion yutuqlaridan, jahon ekspertlarining pedagogik metodlari hamda mahoratlaridan samarali foydalanish orqali sifatli ta’lim muhitini tashkil etish har bir shakllanayotgan mamlakat ta’lim tizimining ustuvor strategik maqsadlaridan biri boʻlib kelayotganligi, oʻquvchilarning muloqot madaniyatini aksiologik yondashuvlar asosida shakllantirish muhimligi haqida fikrlar keltirilgan.