ORALXAN SAPAROVA ShÍǴARMALARÍNÍŃ JANRLÍQ HÁM KOMPOZICIYALÍQ ÓZGEShELIKLERI - Kamalova, D. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq adabiy jarayonida o‘zining badiiy asarlari bilan namoyon boʻlayotgan yozuvchi Oralxan Saparovaning asarlarining gʻoyaviy-tematik va kompozitsion xususuyatlari “Ómir sabaqları”, “Qaydasań Chinara?!..”, “Táǵdir soqpaqları” va “Ármanlar sınǵan kún” kitoblariga kiritilgan asarlari misolida tahlil qilingan. Unda yozuvchining mavzu tanlashi va oʻziga xos uslubi ochib berilgan.