LEXICOGRAPHIC ANALYSIS OF THE POLYSEMY OF LEXEMES DEFINING THE CONCEPT OF "COLOR" IN THE ENGLISH LANGUAGE - Utepbergenova, D. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqola ingliz tilidagi “rang” tushunchasini ifodalovchi leksikalarning ko‘p ma’noliligini leksikografik tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot rang bildiruvchi so‘zlarning kontekstga qarab qanday qilib turli ma’nolarga ega bo‘lishini hamda ularning polisemiya holatiga ta’sir qiluvchi asosiy omillarni aniqlashga qaratilgan. Tadqiqot asosiy ingliz tilidagi lug‘atlar va matn korpuslari asosida olib borilgan bo‘lib, bu rang nomlari leksikasining semantik rivojlanish tendensiyalarini aniqlashga imkon beradi. Xususan, semantik kengayish natijasida yuzaga keladigan metaforik va madaniy jihatdan xos bo‘lgan ma’nolarga alohida e’tibor qaratiladi.