GLYUTTONIYALÍQ DISKURSTÍŃ IZERTLENIWI - Nurlıbekova, G.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Bu maqolada tilshunoslikdagi diskurs tushunchasi va xususiy diskursning biri hisoblanadigan glyuttonik diskursning tadqiq etilishi haqida so‘z boradi. Jahon tilshunos olimlarining diskurs masalasi haqidagi ko‘plab fikr va mulohazalari o‘rganiladi. Xususan, diskursologiya va glyuttonik diskurs yo‘nalishining qoraqalpoq tilshunosligida o‘rganilishi zarurligi asoslanadi.