QARAQALPAQ HÁM INGLIS TILLERINDEGI GENDERLEKTTIŃ ÓZINE TÁN QASIYETLERI - Kurbanbaeva, D.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada genderlekt - gender bilan bogʻliq turli nutq qoliplarining lingvistik hodisasi ikki xil lingvistik va madaniy kontekstda: qoraqalpoq va ingliz tillarida oʻrganilgan. Maqolada sotsiolingvistik nazariya, pragmatik diskurs tahlili va madaniy semiotikaga asoslanib, erkaklar va ayollar bu ikki tilda tildan turlicha foydalanishi tahlil qilinadi.