QARAQALPAQ HÁM ÓZBEK TILLERINDEGI FITONIMLERDIŃ LEKSIKALIQ-SEMANTIKALIQ ANALIZI - Dauletbaeva, N.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada qoraqalpoq va o‘zbek tillaridagi fitonimlarning leksik va semantik xususiyatlari tahlil qilingan. Fitonimlarning kelib chiqishi, semantik guruhlari va ikki til o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar qiyosiy taxlil asosida o‘rganildi. Shuningdek, fitonimlarning madaniy, tarixiy va etimologik xuxusiyatlari ham o‘rganilgan. Tadqiqotlar natijalari fitonimlarning takomillashish prinsiplarini aniqlashga va turkiy tillar leksikologiyasida muhim xulosalar chıqarishga xizmat qiladi.