QARAQALPAQ TILINDEGI REŃ KOMPONENTLI FRAZEOLOGIZMLERDIŃ LINGVOKULTUROLOGIYALÍQ ÓZGEShELIKLERI - Begniyazova, G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqola rang komponentli frazeologik birliklarning milliy-madaniy xususiyatlari va qoraqalpoq tilshinosligida leksik birlik boʻlgan rang komponentli frazeologizmlarning oʻrganilishi, ularning leksiksemantik tuzilishi, tilning lugʻat boyligini koʻrsatuvchi muhim xususiyatlardan biri ekanligi haqida soʻz boʻladi. Shuningdek, frazeologiya tilshunoslikning bir qator boʻlimlari bilan, jumladan, leksikologiya, stilistika, semantika, etimologiya morfologiya, grammatika bilan bevosita bogʻliqligi toʻgʻrisida yoritiladi.