MARGANEC KIRISPE ATOMLARÍNÍŃ KLASTERLERINE IYE KREMNIYDIŃ TIYKARǴÍ PARAMETRLERINE BASÍMNÍŃ TÁSIRIN ÚYRENIW - Tursınbaev, S.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada marganets bilan legirlangan kremniyga tashqi bosim ta’sirining elektrofizik xususiyatlari eksperimental jihatdan o‘rganildi. p-tipdagi monokristall kremniy namunalarida marganets atomlarining diffuziyasi amalga oshirildi. Tadqiqot natijalari marganets klasterlari mavjud kremniyning yuqori sezgirlik xususiyatlariga ega ekanligini ko‘rsatdi. Ushbu materiallar yuqori sezgir tenzodatchiklarni yaratishda istiqbolli deb hisoblanadi.