КОНУС ШАКЛИДАГИ РАДОН АЛМАШТИРИШИГА УМУМИЙ НАЗАР - Мамутова, Г.Ш. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ушбу мақолада конус шаклидаги Радон алмаштиришлари таҳлил қилиниб, уларнинг классик Радон алмаштиришига нисбатан умумлаштирилган шакли сифатида қаралиши асослаб берилган. Конус шаклидаги алмаштиришлар интеграл алмаштиришлар синфига киради ва уларнинг геометрик ва аналитик хусусиятлари кенг ёритилади. Мақолада ушбу алмаштиришларнинг функционал таҳлил ва тасвирлаш назариясидаги аҳамияти, шунингдек, уларнинг инверсия масалалари билан боғлиқ жиҳатлари кўриб чиқилган. Тадқиқот натижалари юқори ўлчамли маълумотларни қайта ишлаш, томография ва бошқа амалий соҳаларда қўлланиш имкониятларини очиб беради.