SÍZÍQLÍ EMES OPTIKANÍŃ EKINShI GARMONIKALÍQ GENERACIYASÍNDA ÚSh TOLQÍNLÍ ÓZ ARA TÁSIRLESIWLER - Akimova, J.O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada nurlanishning ko‘rilayotgan jarayonlarga chiziqli va nochiziqli yutilishlarining ta’sirini tahlil qilish imkoniyati yo‘q. Shunga qaramasdan, asosiy omillarning aytib o‘tilgan kompleks muhitda to‘lqinlarning nochiziqli o‘zaro ta’siri hisoblashlarda, eksperimental tadqiqotlarda qanchalik murakkab masala ekanligi aniqlandi.