FIZIKA FANIDAN LABORATORIYA ISHLARINI BAJARISHDA DASTURIY TIZIMLARDAN FOYDALANSIH - Turekeev, X.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Bu ishda tovush tezligining haroratga bog‘liqligini laboratoriyada aniqlash usuli keltirilgan. Tovush tezligining haroratga bog‘liq grafigi Maple dasturi yordamida chizib ko‘rsatilgan. Olingan natijalar nazariy jihatgan hisoblangan qiymatlar bilan solishtirish mumkin.