INGLIS TILIN OQÍTÍWDA JERGILIKLI MÁDENIYAT (Desi - Rayan hám Gardnerdiń motivaciya teoriyaları mısalında) - Orazımbetov, Sh.Á. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ingliz tilini o‘rganishda motivatsiyaning ahamiyati va ayrim motivatsion nazariyalar tahlil qilinadi. Motivatsiya va uning turlari bo‘yicha dunyoda olib borilgan tadqiqotlar asosida xulosalar chiqarilgan. Ko‘rsatilgan nazariyalar o‘quvchilarning mahalliy madaniyati misolida ko‘rib chiqilib muallif tomonidan ularni moslashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltirilgan.