MIFOLOGIYALÍQ QUS OBRAZÍNÍŃ TÚRKIY XALÍQLAR FOLKLORÍNDA ÚYRENILIWI - Kabilova, G.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada turkiy xalqlar folklorida ibtidoiy mifologik qush obrazining oʻrganilish tarixi, folklor janrlarida oʻziga xos xususiyati haqida ilmiy-nazariy jihatdan mulohazalar yuritildi. Mifologik qush obrazining xalq ogʻizaki ijodida totem ishonishlari asosida yuzaga kelgani va bu mifologik obraz sifatida badiy xizmat bajarishi haqida ilmiy fikrlar berildi.